2118 SENESİNDEN GALAKSİ'DEN MEKTUP VAR

2018 Yılında kızım Bade Aktuğ'un yazdığı kısa bir yazı. Dünyamızda yaşarken dikkat etmemiz gerekenleri yazmış kısaca.

14/05/2118

LA LUNA – Galaksi’ den Mektup var.

Merhaba. Ben zamanda yolculuk yapan sahipsiz bir mektubum. Bu zamanın tüm kurallarını çiğneyerek size ulaşmaya çalıştım. Geçmişte herkes geleceğin bize kolaylık sağlayacağını ve çok güzel olacağını söylerdi. Uçan arabalar, insanlar yerine hizmet eden robotlar, diğer gezegenlerde yaşam ve daha birçok şey.

Ama tüm bunlar anlatıldığı gibi olmadı.

Plansızlık ve gereksiz tüketim yüzünden su, petrol, doğalgaz gibi doğal kaynakların hepsi zamanla tükenmeye başladı. Hatta onlara alternatif kaynaklar da tükendi. Bundan dolayı yaşam şartları iyice ağırlaştı. Zamanımızda yaşayan bir bilim adamının kanser hastalığı için ürettiği yanlış ilaç bütün dünyaya gaz olarak salındı ve sadece kanser hücrelerini öldürmesi beklenen bu ilaç iyi niyetli ve vücudun ihtiyacı olan hücreleri de öldürdü. Bunun sonucunda insanlığın bir kısmı yok olmaya başladı.

Artan enerji ihtiyacı, var olan enerjinin fazla tüketimi ve insanların bu döngüde yaşama mecburiyeti, toprakların bilinçsiz bir şekilde kullanılmaya devam edilmesi ve yanlış sanayileşme yüzünden iklim değişikliği olup küresel ısınma meydana geldi. Bütün yeşil alanlar, ormanlar yok oldu.

Ülkeler arası ekonomik dengesizliklerden dolayı oluşan nükleer savaşlar insanlığı tehdit etti. İnsani duygular yok olmaya başladı. Acımasızlık ve kötülük dünyaya yayıldı. Bu durumdan faydalanarak insanlardan daha akıllı yapay zekalar üremeye devam etti.

Dünyada sayılı sayıda gerçek insan kaldı. Onlarda şu an robotlara hizmet etmekte.

Gelecek hoşunuza gitti mi?

Neleri yanlış yaptınız?

Yeni nesillere daha iyi bir dünya bırakmak istemez miydiniz?  

Vaktiniz az kaldı.

Acele edin.

Uyarımı dikkate alın.

Sonunuz yaklaşıyor.

Unutmayın gelecek aslında çok yakın

Bade AKTUĞ

14/05/2018

 

Sizin için buradayız, bizimle iletişime geçin

Hizmetlerimiz ve fiyatlandırma hakkında daha fazla bilgi için lütfen Bize Danışmaktan çekinmeyin.

Sizi Arayalım