ZAYIF YÖNLERİ KUVVETLENDİRMEK

Hepimizin yaşamımız boyunca zayıf ve kuvvetli yönlerimizi vardır. Bu Yeteneklerimizin bazılarına doğuştan sahip olduğumuzu biliyoruz..Bazılarına da çocukluk yaşlarımızda elde eder sonra geliştiririz.
 
Karşımıza çıkan eğiticilerimiz,zayıf yönlerimizle alay den arkadaşlarımız veya bizim gelişmemizi isteyen ailemiz  sayesinde bazı yeteneklerimizi yeniden kazanırız ve yaşamımız boyunca başarılı olabiliriz .
 
Bu gelişimde 2 ayrı uygulama  vardır. Batı kültüründe "NEYİ İYİ YAPIYORSAN ONA ODAKLAN ve ZAYIF TARAFLARINI BESLE " uygulaması varken  , doğu kültüründe ise " ZAYIF YÖNLERİNİ GELİŞTİR " görüşü hakimdir.
 
Bu görüşten yola çıkarken Avrupalı dostlarımızın iş hayatlarında bir veya iki konuda uzman olduğunu görmekteyiz . Bizim de içinde bulunduğumuz doğu kültüründe ( her ne kadar kendimizi Avrupalı olarak görsek de ) bir iş yerinde çalışanlar çok yönlü ve her işi ya yapar ya da yapmaya çalışır .
 
İşte bu konudan yola çıkarak sizlerle aşağıdaki hikayeyi paylaşmak istiyorum.
 
Japonya'da bir çocuk 10 yaşlarindayken bir trafik kazasi geçirmis ve sol kolunu kaybetmiş. Oysa çocuğun büyük bir ideali varmış . Büyüyünce iyi bir judo ustasi olmak istiyormuş. Sol kolunu kaybetmekle birlikte, bu hayali de yıkılan çocugunun büyük bir depresyona girdigini gören babasi, Japonya'nin ünlü bir Judo ustasina gidip yapilacak bir şeyin olup olmadigini sormuş.

Hoca:  Getir çocuğu ..bir bakalim, demiş.
 
Ertesi gün baba-ogul varmiışar hocanin yanina.. Hoca çocuğu süzmüs ve: 

-Tamam demis..yarın eşyalarını getir, çalışmalara basşlıyoruz. 

Ertesi gün çocuk geldiğinde hocası ona bir hareket göstermiş ve bu hareketi çalış demiş. 

Çocuk bir hafta ayni hareketi çalışmış.. Sonra hocasının yanına gitmiş. "Bu hareketi ögrendim baska hareket göstermeyecek misiniz?" diye sormus.Hocanin cevabi: 

-Çalışmaya devam et olmuş... 

2 ay,3 ay,6 ay derken çocuk okuldaki bir yilini doldurmus.. Çocuk bu bir yil boyunca hep o ayni hareketi tekrarlamis. .Hocanin yanina tekrar gitmis: 

Hocam bir yıldır ayni hareketi yapıyorum bana baska hareket göstermeyecek misiniz? 

- Sen ayni hareketi çalis oğlum . Zamani gelince yeni harekete geçeriz..

2 yil ,3 yil, 5 yil derken çocuk judodaki 10. yilini doldurmus. Bir gün hocası yanina gelip. .."Hazır ol ! " demis.. "Seni büyük turnuvaya yazdirdim.Yarin maça çikacaksın!"..Delikanli şok olmuş..
 
Hem sol kolu yok hem de judo da bildigi tek hareket var. Ünlü judocularin katildigi turnuvada hiçbir şansının olmayacagını düsünmüş; ama hocasına saygısından ses çıarmamış. 

Turnuvanin ilk günü delikanli ilk müsabakasina çikmış. Rakibine bildigi tek hareketi yapmis ve kazanmış. Derken.. ikinci ,üçüncü maç....çeyrek, yari final ve final...Finalde delikanlının karşisına ülkenin son on yılın yenilmeyen sampiyonu çıkmış.Tam bir üstad.Delikanli dayanamayıp hocasının yanına koşmuş.. 

-Hocam hasbelkader buraya kadar geldik ama rakibime bir bakın hele.. Bende ise bir kol eksik ve bildigim tek bir hareket var..bu kadar bana yeter.. bari çıkıp da rezil olmayayim izin verin turnuvadan çekileyim.. 

-Olmaz demiş hocasi. Kendine güven,çık dövüş. Yenilirsen de namusunla yenil. 

Çaresiz çıkmış müsabakaya. Maç baslamış. Delikanlı yine bildigi o tek hareketi yapmis ve , yenmiş rakibini şampiyon olmuş. Kupayı aldiktan sonra hocasinin yanına koşmuş: 

-Hocam nasil oldu bu iş? Benim bir kolum yok ve bildigim tek bir hareket var. Nasil oldu da ben kazandim.? 

-Bak oglum 10 yildir o hareketi çalisiyordun. O kadar çok çalıştın  ki , artik yeryüzünde o hareketi senden daha iyi yapan hiç kimse yok. Bu bir, ikincisi de o hareketin tek bir karşı hareketi vardir. Onun için de rakibinin senin sol kolundan tutmasi gerekir.! 
 
İşte bazen şirketlerde işe yaramayıp gözüken öyle insanlar vardır ki ; onlar işyerlerinden ayrıldıklarında değerleri anlaşılır.

Insanlarin eksiklikleri bazen , ayni zamanda en güçlü taraflari olabilir: Ama yeter ki bu eksiklik kafalarinda olmasin..!!

Sizin için buradayız, bizimle iletişime geçin

Hizmetlerimiz ve fiyatlandırma hakkında daha fazla bilgi için lütfen Bize Danışmaktan çekinmeyin.

Sizi Arayalım